Blogg

Sommar

Hallå,

Hoppas ni och era vovvar har en härlig sommar och njuter av värmen och glass!
Emelie som skriver (@ocrempa), vi hade nyss en header tävling och jag ville dela med mig av alla fina hundbilder vi fick in.

Hoppas ni kan träna på trots värmen, extra viktigt att ha med vatten nu. Igår va de lite svalare 15 grader mulet/regn så jag tog med Joker på en 11km löprunda där han fick bada två gånger. Sedan tog jag med Nikita ut på en 4km runda. Hon är mer energi effektiv så hon har inte lika svårt med värmen som Joker har. Nikita vet att det blir jobbigt så hon springer inte snabbare än mig medans Joker kör på så snabbt han bara orkar. Slutar med att går i uppförsbackarna när han blir trött.

Så vi tränar på, badar och njuter så mycket som möjligt och vad jag kan se på bilderna gör många av våra klubbmedlemmar de me!

w1w2w3w4w5w6w7w8w9w10w11w12w13w14w15w16wp1Ha en härlig sommar
//Emelie

My Dog 2019

För 4’e året på raken har vi precis avklarat my dog.

Vi var på plats med monter precis som innan. Henna och Kristoffer löste detta på ett strålande sätt med hjälp av alla våra Goa medlemmar. Många besökare har vart i vår monter och vi hoppas att wp familjen blir större under året pga detta. Vi hade även en montertävling vi gratulerar följande som vann:

  1. Ebba Eli Edwald
  2. Pernilla Pillan Olsen
  3. Viktoria Knas

Nytt för i år var att vi var inbjudna till cafescenen där vi presenterade weightpull.

Johanna, Martin och Helmer höll en presentation mellan polisens och hundcoachens framförande på scenen under torsdagen och fredagen.

För att vara första gången vi körde detta tycker jag att det gick över förväntan.

Sara, Svenne och RJ svarvade ihop en pedagogisk och tydlig show för detta året och det blev en succé. Vår show är en de mest besökta på my dog och läktarna var fullsatta. Barnen älskar att få åka med på vagnen när hundarna drar.

Ett stort tack till alla som ställde upp med hundar och till er som hjälpte till med allt runt om kring så att showen gick att genomföra på ett så smidigt sätt.

Vi vill tacka alla som har hjälpt till under och innan my dog med planering, träning och genomförande. Utan er hade det inte gått.

Vi ses på på gruset!

WeightPull EM

Nu är hösten, mörkret och kylan här men vi fortsätter träna våra hundar med hjälp av pannlampa och reflexer.
Tävlingssäsongen är snart över och då väntas lite vila och sedan hårdträning för de flesta. För ca en månad sedan va WeightPull EM 2018 på vår hemmaplan i Kortedala där nästan 50 hundar kämpade om EM titlarna!
Från vår klubb fick vi upp två hundar på pallen och det va Helmer som tog Guld i -30 klassen och Alfred som tog Brons i -10 klassen, stort grattis till er!

Nu i helgen åker några i klubben ner till Tyskland, Mutterstadt för att tävla i en annan organisations Championship vid namn EWPAS. Dom är väldigt lika EWPL men reglerna skiljer sig lite åt bla. får man gå tillbaka över mål linjen och stå närmare hunden så länge man är framför den. I EWPL reglerna får man aldrig gå tillbaka över mållinjen mot hunden utan måste hålla sig bakom den genom hela hundens drag. Så vi önskar alla svenska ekipage ett stort lycka till i helgen!

Vill man kunna följa detta så kan man gå in på WPTV och se livestreamen! Följer man Youtube kanalen får man ett meddelande när streamen startar, man kan även följa på Facebook.

Höstträningarna fortsätter som vanligt på klubben så varmt välkomna, notera dock att tisdagsträningarna är flyttade till kl 19:00 då det är så mycket trafikstörningar i Göteborg. Men träningstiderna läggs ut på vår facebooksida varje vecka.

Medlemmar har även blivit inbjudna till en utbildningskväll  i tävlingspsykologi tisdagen den 27/11 med Eva Marie Wergård som föreläsare. Senaste dag att anmäla sig är 11/11, missa inte detta grymma tillfälle!

Träna lugnt
//WPGBG

WeightPull SM

I helgen gick Weight Pull SM av stapeln på Solvalla tillsammans med Djurens helg.

SM banan gick på rails vilket betyder matta som underlag och vagnen går på räls. Så lite speciell teknik krävs av hundarna för att inte glida på mattan och styrka krävs under hela draget och som mest på slutet då banan har ca 1% lutning.

Weight Pull Göteborg hade hela 10 startande ekipage med i SM och de levererade snyggt!
Detta skulle komma till att bli årets största prövning hittills med många störningar. På Solvalla fanns förutom den uppbyggda WP banan – hästar, kossor, kaniner, hundar, fåglar gnagare m.m. Dessutom hölls konsert under tävlingen av Samir & Viktor så låten Shuffla dånade ut över banan när -30 klassen tävlade.

Startordningen va följande: -20, -25, -37, -15, -44, -10, -51, -30 & +51
Tyngst till lättast i klasserna

Först ut i -20 klassen från Gbg va Svenne och Bazooka som tog hem guldet med ett drag på 920kg som gav 53.18 i P4P (Pund for Pound = Dragen vikt/Hundens vikt).

-25 va de 4 ekipage från Göteborg som ställde upp och alla gjorde det riktigt snyggt trots värme och andra störningar. Helene & Nox blev 6a, Maria & Wasabi 5a, Marie & Bella 4a och Emelie  & Nikita 3a med 1050kg dragna och 51.22 i P4P.

-15 va de 3 ekipage från Gbg, tyvärr fick Oldfield Nopull vilket va lite otippat efter hans grymt snygga och starka tävling på Powerpullen i Gbg där han kammade hem en 3e plats i ett starkt startfält. Men då fick istället brorsan Edgar visa att en Basenji kan dra och drog hela 530kg och 41.09 i P4P, de två är även de första Basenjis att kvala till ett SM. Svenne hade en taggad Bella som drog 790kg och 53.38 i P4P och kammade hem Silvret.

-10 va de bara Alfred men han gjorde 3 riktigt snygga drag och tog hem Guldet med 452kg dragna och 55.80 i P4P.

Sist ut från Göteborg va Helmer i -30 och i den klassen vart det en riktigt tuff fight med grymt bra hundar & handlers men Helmer blev tillslut 2a med 1388kg dragna och 55.52 i P4P.

Grattis alla och grymt bra jobbat vi kan va stolta över våra prestationer och framför allt hur vi visar fram sporten med våra otroligt duktiga & starka hundar och handlers!

Mydog 2018

Förra veckan var vi med på Mydog och hade uppvisning varje dag, Torsdag till Söndag.

Vår monter var välbesökt och många frågor ställdes och fick svar 😄👍. Vi hoppas på fler nya medlemmar 😄.

Bäst gensvar hade nog ändå showen. Fredag och Lördag var det fullsatt på läktaren och runt hela finalringen men bra med drag även under Torsdagen och Söndagens show 😄💪🏼🐶. Barnen älskade att få åka vagn, våra ekipage, stora som små drog ner applåder från publiken. Ett bra sätt att visa upp Weightpull.

Härligt att få hänga med ett så gött gäng 🐶😄.

Grymt jobbat av alla som var med och hjälpte till 😄👍.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑