WeightPull SM

I helgen gick Weight Pull SM av stapeln på Solvalla tillsammans med Djurens helg.

SM banan gick på rails vilket betyder matta som underlag och vagnen går på räls. Så lite speciell teknik krävs av hundarna för att inte glida på mattan och styrka krävs under hela draget och som mest på slutet då banan har ca 1% lutning.

Weight Pull Göteborg hade hela 10 startande ekipage med i SM och de levererade snyggt!
Detta skulle komma till att bli årets största prövning hittills med många störningar. På Solvalla fanns förutom den uppbyggda WP banan – hästar, kossor, kaniner, hundar, fåglar gnagare m.m. Dessutom hölls konsert under tävlingen av Samir & Viktor så låten Shuffla dånade ut över banan när -30 klassen tävlade.

Startordningen va följande: -20, -25, -37, -15, -44, -10, -51, -30 & +51
Tyngst till lättast i klasserna

Först ut i -20 klassen från Gbg va Svenne och Bazooka som tog hem guldet med ett drag på 920kg som gav 53.18 i P4P (Pund for Pound = Dragen vikt/Hundens vikt).

-25 va de 4 ekipage från Göteborg som ställde upp och alla gjorde det riktigt snyggt trots värme och andra störningar. Helene & Nox blev 6a, Maria & Wasabi 5a, Marie & Bella 4a och Emelie  & Nikita 3a med 1050kg dragna och 51.22 i P4P.

-15 va de 3 ekipage från Gbg, tyvärr fick Oldfield Nopull vilket va lite otippat efter hans grymt snygga och starka tävling på Powerpullen i Gbg där han kammade hem en 3e plats i ett starkt startfält. Men då fick istället brorsan Edgar visa att en Basenji kan dra och drog hela 530kg och 41.09 i P4P, de två är även de första Basenjis att kvala till ett SM. Svenne hade en taggad Bella som drog 790kg och 53.38 i P4P och kammade hem Silvret.

-10 va de bara Alfred men han gjorde 3 riktigt snygga drag och tog hem Guldet med 452kg dragna och 55.80 i P4P.

Sist ut från Göteborg va Helmer i -30 och i den klassen vart det en riktigt tuff fight med grymt bra hundar & handlers men Helmer blev tillslut 2a med 1388kg dragna och 55.52 i P4P.

Grattis alla och grymt bra jobbat vi kan va stolta över våra prestationer och framför allt hur vi visar fram sporten med våra otroligt duktiga & starka hundar och handlers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: